Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SteelSeries Rival 100 - czy warto kupić?

KukiiPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Co sądzicie o myszce za ok. 140zl, a dokładniej chodzi mi o SteelSeries Rival 100. Zamierzam ją kupić, a słyszałem dużo negatywnych opinii o niej typu: Psujące sie LPMy i PPMy po 2 miesiącach. Jakie jest wasze zdanie i czy warto?

Opublikowano

to musieli ta myszka napierdalac w biurko, w 2 miechy nie ma szans zeby ci sie zepsula chyba ze natrafisz na beznadziejny egzemplarz. Obczaj tez cm storm alcor.

Opublikowano

Ja słyszałem w większości pozytywne komentarze no i wiadomo jak każdy sprzęt coś może się popsuć... myszka to nie nóż który popsujesz tylko i wyłącznie waląc nim o kamień z całej siły, a nie od krojenia mięsa. W tej cenie to jeszcze Kinzu v3 i droższy Abyssus. Co do czego czy warto to według mnie jest to trochę marnowanie pieniędzy... dla mnie wystarczy myszka za ~70 pln która i tak jest szczytem... i zmienie ją tylko jak się popsuje. Ale wiadomo jak ktoś ma pieniądze albo chce coś lepszej jakości to dopłaci do droższej więc czy warto to zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. 

Opublikowano

up wez idz se gdzies plz polecanie kinzu v3 dzisiaj, a abyssus nie jest dobry, zwlaszcza jak na swoja cene. Za 70zl to co kupisz, blazinga z a3050? No spoko, sensor niby podobny, ale wykonanie juz nie, plastik, spasowanie to calkiem inna polka ;)

Autorze, jesli chwyt Ci odpowiada, jestes typowym low sensowcem (grasz glownie w cska np) jest co dobry gryzon, sprawdzi sie w boju, sam posiadam i uzywam, jesli masz jakies dokladne pytanie to oznacz mnie, odpowiem.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

up wez idz se gdzies plz polecanie kinzu v3 dzisiaj, a abyssus nie jest dobry, zwlaszcza jak na swoja cene. Za 70zl to co kupisz, blazinga z a3050? No spoko, sensor niby podobny, ale wykonanie juz nie, plastik, spasowanie to calkiem inna polka ;)

Autorze, jesli chwyt Ci odpowiada, jestes typowym low sensowcem (grasz glownie w cska np) jest co dobry gryzon, sprawdzi sie w boju, sam posiadam i uzywam, jesli masz jakies dokladne pytanie to oznacz mnie, odpowiem.

Posiadam tracer recon avago 9500 i uwierz mi ale miałem okazje testować zowie fk1, rival i pare innych myszek i jakoś nie odczułem zbytniej różnicy... w chwycie i jakości tak ale sensor... proszę cię... ludzie to nie maszyny gdzie liczy się nawet te 100 dpi więcej itd... -.-... to tak jakby polecić płytę główną bo ma dopisek "gaming" więc NA 100% JEST LEPSZA niż taka bez tego napisu. Nie wiem kiedy polaczki wyrosną z takiego myślenia, że gaming=lepsze... tak samo jak droższe=lepsze... 

Opublikowano

Dobra, ale "gamingowe" sprzety to calkiem co innego, to ze Ty nie odczuwasz roznicy to juz Twoja sprawa, ja i wiekszosc ludzi odczywaja, zwlaszcza ze gram na bardzo niskich sensach. Tym bardziej, ze zowie nie robi myszek, ktore krzycza ze sa do gier.

Nie odczujesz tak sensorow faktycznie, ale przy wiekszych dpi, w grach gdzie nie robisz zbyt szybkich ruchow.

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...